fredag 18. mai 2012

En aha opplevelse

Må si dette har vært en super dag med flott vær og vi har fått gjort masse ute i hagen og rundt om kring.
Trengte noen flere blomster potter så tok en tur innom en butikk GJENBRUK.
Å jeg kan love deg det krydde med potter og for min del gjør det ingen ting om ikka alle er like for jeg bare lakker de i den fargen jeg ønsker
Måtte en tur innom et par hagesenter i dag for å se om det var kommet noe nytt og spennende inn. Det krydde jo av folk som handlet som gale for nå nærmer vi oss sikkert sommeren :)

Jeg fant jo sef litte jeg måtte handle å måtte som alle andre stille meg i kø. Når det var kunden forann meg sin tur så spør han damen i kassen hva forskjellen på knollseleri og stangseleri er å damen i kassen svarer at det vet hun ikke.. Haaaalllloooo da spør du jo noen du jobber sammen med eller noe sånn, men nei da kunden sto der som et stort ? tegn.
Hva kreves av en person som skal jobbe på et plantesenter egentlig?
Men jeg forklarte han og ekspeditøren hva det var snakk om her.
To former for selleri blir dyrket som grønnsaker. Det er knollselleri med en spiselig, knollformet jordstengel, og stangselleri med saftige, sprø bladstilker som kan spises rå eller kokt. I urtemedisinen er det primært frøene som brukes. Urtete av sellerifrø virker urindrivende, antiseptisk på urinveiene og lindrende ved revmatiske plager. Den er særlig kjent som et godt middel mot urinsyregikt. Teen virker også beroligende, fordøyelsesfremmende og luftdrivende, og den stimulerer melkedannelsen hos ammende. Man må være forsiktig med å bruke sellerifrø under svangerskap, da det kan gi muskelsammentrekninger i livmoren. Likeså må man unngå å bruke sellerifrø ved nyrebetennelse, fordi et stoff i frøene virker irriterende på nyrene.

2 kommentarer:

  1. Jøss, nå lærte jeg noe nytt!! Det var faktisk ganske interessant :)
    Prøve å få tak i noen sellerifrø jeg da, for å lage te ;)

    Ha en fin dag :)

    SvarSlett
  2. Jeg lærte også noe nytt ;) Men jeg vet forskjellen jeg da ;). Tenkte men en gang på fersk suppe når jeg så selleriroten din, det lukter jo så godt av det grønne. Jeg kutter alltid opp masse hvert år som jeg bruker hele vinteren, to store bokser i fryseren. Du har så fin blogg, titter ofte innom skal du vite, ikke alltid jeg kommenterer bare nyter ;) Ha en flott helg videre

    SvarSlett